Utgivna böcker

Bortförda

Förlag 
Svenska rättigheter: Bokförlaget Forum 
Ljud: Bonnier audio

"Spänningsromanen ”Bortförda” är en fullständigt uppslukande bladvändare som knappt lämnar utrymme att hämta andan under 400 sidor. Med ett imponerande driv i dialogen och ett språk som går rakt på mål knuffas läsaren hela tiden framåt." 
"...ett genombrott för en större publik är sannolikt att vänta efter denna rivstart."

Göteborgs-Posten, Maria Näslund

"Dessutom väntar en svindlande lösning och ett helt oförutsägbart kidnappningsmotiv. Denna kriminalroman sticker helt klart ut i mängden!"

Kristianstadbladet, Louise Buenafe Mistén

"En riktig bladvändare! Jag lider med föräldrarna – och misstänker varenda en!"
Camilla Läckberg

Bortförda är kompetent utförd, välskriven med karaktärer som övertygar ... knyter ihop säcken på ett tillfredställande sätt.” 

BTJ

Handling

En het sommardag i juli håller Björkens förskola extraöppet för barn som inte kan vara lediga. Ida ska hämta sin systerdotters barn som egentligen går på en annan förskola, David ska hämta sin dotter, och Sima är sen med hämtningen efter att hennes sambo glömt bort att det är hans tur. Allt verkar vara som vanligt utom hettan. 

Men ingenting kunde vara mer fel. 

Idag kommer varken Ida, David eller Sima att hämta några barn.

Drakar och demoner
Uppvaknandet

Förlag
Svenska rättigheter: Bonnier Carlsen
Ljud: Bonnier audio
Illustrationer: Johan Egerkrans

Vinnare av Fenix Awards 2024 för bästa spelrelaterade bok

"Tidlös och allmängiltig (...) oavbrutet fängslande och spännande"

Jan Hansson
BTJ

Handling
Tamea har aldrig känt sig hemma i rollen som dotter till en rik adelsman, med dyra klänningar och smycket. Hon har hellre övat svärdsteknik med sin äldre bror. Men en dag kallas brodern iväg på ett hemligt uppdrag utanför stadsmuren, och kort därefter börjar Tameas tatuering att bränna som eld. Den tatuering som både hon och brodern fick när de föddes, för att länka dem samman. Hon inser att tiden för svärdsträning är över, och snart har hon lämnat sitt trygga liv bakom sig för att söka svar på var brodern är, och varför tatueringen kallar på henne.
Men utanför ringmuren möter hon en verklighet som är långt ifrån den disciplinerade och ordnade stridsträning hon haft på borggården. Det finns ingen ridderlig hederskodex hos en hungrig träskorm, lika lite som det finns barmhärtighet i de infekterade köttsår som en blodtörstig vättes vassa käftar skapar.
Hon inser snart att hon är chanslös på egen hand ute i vildmarken, och tvingas slå följe med ankan Gizma och en alv vid namn Verven. Men kan hon verkligen lita på sitt resesällskap? Och hur ska hon kunna hitta sin försvunna broder, när hon knappt klarar att ta sig levande till närmsta värdshus i grannbyn.

Boken utgår från den värld som skapats i rollspelet Drakar och demoner, som blev ett fenomen under tidigt 80-tal. Med nylansering av spelet så har intresset för Drakar och demoner fått en stark återkomst. Med spänning, äventyr och skicklig berättarteknik tätnar intrigerna och mysteriet i Uppvaknandet. Och med befriande humor och det bästa från rollspelsvärlden är boken även en välkommen läsning i fantastygenren, som ofta dras med stereotypa strider mellan gott och ont och framförallt strider mellan olika raser. I Drakar och Demoners rollspelsuniversum är det sällan viktigt om du är en alv, dvärg, orch, människa eller anka. Det enda som spelar roll är äventyret, de faror som måste besegras och de skatter du vill hitta. Och såklart, att inte dö på kuppen.

Uppvaknandet innehåller även ett helt nyskrivet rollspelsäventyr skapat av Fria Ligan så att läsare först kan uppleva de tre äventyrarnas historier och sedan själva ge sig iväg på äventyr i Drakar och Demoners värld.

Omslag: Johan Leion

Fallet från Eden

Förlag 
Svenska rättigheter: Bonnier Carlsen

Nominerad till Adlibrispriset 2023 - bästa ungdomsbok. 

Handling 

Livet bland eliten i Eden är över för Ava. Hon har flyttats ner till Getsemane. Där kallas hon för ”En fallen ängel”, och det är inte en komplimang. Om tillvaron i Eden handlade om intelligens, är allt i Getsemane fokuserat på träning och fysisk aktivitet.

Ava tvingas anpassa sig samtidigt som hon försöker hitta och befria vännerna Yasmin och Kenji, som bestraffats hårdare än hon.

Men snart inser hon att allt de lär sig i Getsemane syftar till en enda uppgift: Att gå ut i det som finns kvar av den verkliga världen och döda andra människor, med det egna livet som insats.
Omslag: Johan Leion

Felet med Eden

Förlag 
Svenska rättigheter: Bonnier Carlsen

Utgiven: Januari 2022

Handling

När sjuttonåriga Ava vaknar tillhör hon de äldsta i världen. En ny influensa har dödat nästan alla utom de riktigt unga. Hon har hamnat i Eden, det paradis som en klick av de äldre överlevarna har byggt. En rättvis värld där bara prestation belönas. Ava placeras med eliten. Men snart rämnar den paradisiska bilden. För Eden är en oförsonlig plats där empati är ett skällsord och alla tvingas tävla mot varandra.

Frågorna gnager i Ava. Varför har hon, begåvad men sällan bäst, placerats med eliten? Och hur har ett helt nytt samhälle kunnat skapas på bara några månader?

Alla frågor landar i samma svar.

Något är skrämmande fel med Eden.

Röster om boken:

"(...) en väldigt spännande och rätt obehaglig resa att följa med på. Finns det någon man kan lita på?"
Tidningen Vi läser

"E.P. Uggla har tidigare skrivit utmärkta Första hösten: blå gryning och Första hösten: röd skymning. Man kan snart verkligen kalla E.P. Uggla för "dystopiernas drottning"! För det här är så jädra bra."
Skräpkulturbibliotekarien

"En Hungerspelen för 2020-talet" står det på suveränt snygga bokomslagets framsida, men det här var bättre - mycket bättre - så nu ser jag fram emot fortsättningen, bokens avslut omöjliggör helt enkelt något annat!"
Ibokhyllan

Första hösten: röd skymning

Förlag
Tryckt bok: Swedish Zombie (2020)
Ljudbok och e-bok: Saga Egmont

Handling
Fyra veckor efter utbrottet. Blomdammet har svepts upp i atmosfären och evig skymning råder i Sverige. Men de smittade jagar inte längre. De dör och förvandlas till en del av skymningslandskapet. Myndigheterna gör en kraftsamling och hoppet spirar. Sverige kan ta sig ur det här. Det är då de kala, frosttyngda trädgrenarna får onaturligt röda löv.

Första hösten: röd skymning är en fristående uppföljare till Första hösten: blå gryning. Den tar vid där Första hösten: blå gryning slutar och låter oss följa både nya och gamla karaktärer i den avslutande kampen mot den förödande smitta som blommorna för med sig.

Röster om boken:

"Jag har aldrig fått såna rysningar som när jag läste Röd skymning."
OARYA.se

”Fartfylld, fantasifull och rakt igenom ruggigt spännande. En fullträff för alla som älskar köttig skräck och dystopiska undergångsberättelser!”
Tentakelmonster.se

”Jag älskar allt med det här. En utomordentlig fortsättning på Första hösten från Sveriges skräckdrottning.”
Bokormen

Foto: Andrei Bat

Första hösten: blå gryning

Förlag
Tryckt bok: Swedish Zombie (2020)
Ljudbok: Saga Egmont
E-bok: Idus

Handling
När skördarna förstördes oroade sig alla för vintern. Så naivt. De flesta skulle inte överleva hösten.

Stockholm. De nya blommorna spränger igenom ännu en trottoar och Livsmedelsverket kallar till krismöte. Vad gör man när de blå blommorna inte kan sorteras ut från skördarna? När gräset har försvunnit och kornas mjölk är ljusblå?

Ändå är det inte vad de borde fokusera på. Hösten är här och Lisen är forskaren som först ser förändringen. Inte som hon skulle önska under ett mikroskop. Hon ser den i sig själv.

Första hösten är en dystopisk skräckroman som skickligt väver in vår tids vetenskap i en verklighet bortom de mest groteska mardrömmar.

Röster om boken:

"Den fantastiska öppningsscenen gör ett ändlöst hav av blommor till något otroligt skrämmande."
Anders Fager, Krig! Barn!

"Dystopi när den är som bäst: skrämmande, fascinerande och med stor what if-faktor." Johannes Pinter, De mörkermärkta

"Obehaget kommer krypande, sedan reser det sig upp och börjar springa."
Frida Andersson Johansson, Dränkt

Kommande böcker

Älskarinnan

Förlag
Svenska rättigheter: Bokförlaget Forum
Utgivningsdag: 2024-11-18

Handling
Ester är övertygad om att hennes man Vidar bedrar henne – hon har till och med sett honom tillsammans med älskarinnan. Tre dagar före jul har hon bestämt sig: hon ska ställa honom mot väggen, det spelar ingen roll att hon måste ge upp villalivet i Nacka, flytta med sönerna Wille och Ludde till en liten lägenhet och inte kan förverkliga sina författardrömmar. 

Men hennes beslut kommer för sent. När hon vaknar nästa morgon har Vidar försvunnit och tagit barnen med sig. Med växande desperation försöker Ester ta reda på vad som hänt men upptäcker snart att ingenting är som hon har trott. 

Finns det ens en älskarinna?Drakar och demoner: Sveket

Förlag
Svenska rättigheter: Bonnier Carlsen

Utgivningsdag: 2024-08-02

Handling
Tamea söker vidare efter sin försvunna mamma, drakriddaren. Men samtidigt söker någon kontakt med ankan Gizma. Någon med ett uppdrag. Någon som inte går att tacka nej till.
Någon som kräver lik.

Sökandet efter mamman tar dem från stinkande stadsgränder till vindpinade kustlinjer och harpyor. Ändå skulle Verven ha stått ut med allt. Om det inte vore för att de är på väg rakt mot platsen dit han svurit på att aldrig återvända.


E.P. Uggla