Kommande böcker

Fallet från Eden (omslag under arbete)Förlag 
Svenska rättigheter: Bonnier Carlsen
Kommer januari 2023

Handling

Fallet från Eden tar vid direkt där Felet med Eden slutade. Ava är omtumlad och skakad - men hon minns. Mer än vad som är tänkt. Dessutom har den brutala läraren Björken överlevt och kräver att hon ska flyttas med honom till en av de lägre kasterna utanför kupolen som Ava lärt känna som sitt hem. Kasten som Ava nu hamnar i tillåts röra sig utanför Eden och Ava får slutligen svaren hon så länge sökt. Ändå önskar hon att hon aldrig hade ställt frågan. För världen utanför är lika  fel som Eden. 

Hittebarnen (titel under arbete - omslag kommer)Förlag 
Svenska rättigheter: Bokförlaget Forum 
Kommer januari 2024

Handling

En het sommardag i juli håller Björkens förskola extraöppet för barn som inte kan vara lediga. Ida ska hämta sin systerdotters barn som egentligen går på en annan förskola, David ska hämta sin dotter och Sima är som vanligt sen med hämtningen efter att hennes sambo glömt bort att det är hans tur. Allt är som vanligt utom hettan. 

Men ingenting kunde vara mer fel. 

Idag kommer varken Ida, David eller Sima att hämta några barn.Älskarinnan  (omslag kommer)Förlag
Svenska rättigheter: Bokförlaget Forum
Kommer i januari 2025

Handling

Presenteras närmare boksläppUtgivna böcker

Omslag: Andrei Bat

Första hösten: Blå gryning

Förlag
Tryckt bok: Swedish Zombie (2020)
Ljudbok: Saga Egmont 
E-bok: Idus 

Handling
När skördarna förstördes oroade sig alla för vintern. Så naivt. De flesta skulle inte överleva hösten.

Stockholm. De nya blommorna spränger igenom ännu en trottoar och Livsmedelsverket kallar till krismöte. Vad gör man när de blå blommorna inte kan sorteras ut från skördarna? När gräset har försvunnit och kornas mjölk är ljusblå?

Ändå är det inte vad de borde fokusera på. Hösten är här och Lisen är forskaren som först ser förändringen. Inte som hon skulle önska under ett mikroskop. Hon ser den i sig själv.

Första hösten är en dystopisk skräckroman som skickligt väver in vår tids vetenskap i en verklighet bortom de mest groteska mardrömmar.

Röster om boken:

"Den fantastiska öppningsscenen gör ett ändlöst hav av blommor till något otroligt skrämmande."
Anders Fager, Krig! Barn!

"Dystopi när den är som bäst: skrämmande, fascinerande och med stor what if-faktor." Johannes Pinter, De mörkermärkta

"Obehaget kommer krypande, sedan reser det sig upp och börjar springa."
Frida Andersson Johansson, Dränkt

Omslag: Andrei Bat

Första hösten: Röd skymning

Förlag 
Tryckt bok: Swedish Zombie (2020)
Ljudbok och e-bok: Saga Egmont

Handling
Fyra veckor efter utbrottet. Blomdammet har svepts upp i atmosfären och evig skymning råder i Sverige. Men de smittade jagar inte längre. De dör och förvandlas till en del av skymningslandskapet. Myndigheterna gör en kraftsamling och hoppet spirar. Sverige kan ta sig ur det här. Det är då de kala, frosttyngda trädgrenarna får onaturligt röda löv.

Första hösten: röd skymning är en fristående uppföljare till Första hösten: blå gryning. Den tar vid där Första hösten: blå gryning slutar och låter oss följa både nya och gamla karaktärer i den avslutande kampen mot den förödande smitta som blommorna för med sig.

Röster om boken:

"Jag har aldrig fått såna rysningar som när jag läste Röd skymning."
OARYA.se

”Fartfylld, fantasifull och rakt igenom ruggigt spännande. En fullträff för alla som älskar köttig skräck och dystopiska undergångsberättelser!” 
Tentakelmonster.se

”Jag älskar allt med det här. En utomordentlig fortsättning på Första hösten från Sveriges skräckdrottning.”
BokormenOmslag: Johan Leion
Förlag 
Svenska rättigheter: Bonnier Carlsen

Handling

När sjuttonåriga Ava vaknar tillhör hon de äldsta i världen. En ny influensa har dödat nästan alla utom de riktigt unga. Hon har hamnat i Eden, det paradis som en klick av de äldre överlevarna har byggt. En rättvis värld där bara prestation belönas. Ava placeras med eliten. Men snart rämnar den paradisiska bilden. För Eden är en oförsonlig plats där empati är ett skällsord och alla tvingas tävla mot varandra.

Frågorna gnager i Ava. Varför har hon, begåvad men sällan bäst, placerats med eliten? Och hur har ett helt nytt samhälle kunnat skapas på bara några månader?

Alla frågor landar i samma svar.

Något är skrämmande fel med Eden.

Röster om boken:

"(...)  en väldigt spännande och rätt obehaglig resa att följa med på. Finns det någon man kan lita på?"
Tidningen Vi läser

"E.P. Uggla har tidigare skrivit utmärkta Första hösten: blå gryning och Första hösten: röd skymning. Man kan snart verkligen kalla E.P. Uggla för "dystopiernas drottning"! För det här är så jädra bra."
Skräpkulturbibliotekarien

"En Hungerspelen för 2020-talet" står det på suveränt snygga bokomslagets framsida, men det här var bättre - mycket bättre - så nu ser jag fram emot fortsättningen, bokens avslut omöjliggör helt enkelt något annat!"
Ibokhyllan

"(...) berättelsen är spännande, och jag läser vidare i en slags halväcklad racerfart."
Stina Nylén, Göteborgs-Posten
E.P. Uggla