Utgivna böcker

Omslag: Johan Leion

Fallet från Eden

Förlag 
Svenska rättigheter: Bonnier Carlsen

Utgiven: januari 2023

Handling 

Livet bland eliten i Eden är över för Ava. Hon har flyttats ner till Getsemane. Där kallas hon för ”En fallen ängel”, och det är inte en komplimang. Om tillvaron i Eden handlade om intelligens, är allt i Getsemane fokuserat på träning och fysisk aktivitet.

Ava tvingas anpassa sig samtidigt som hon försöker hitta och befria vännerna Yasmin och Kenji, som bestraffats hårdare än hon.

Men snart inser hon att allt de lär sig i Getsemane syftar till en enda uppgift: Att gå ut i det som finns kvar av den verkliga världen och döda andra människor, med det egna livet som insats.
Omslag: Johan Leion

Felet med Eden

Förlag 
Svenska rättigheter: Bonnier Carlsen

Utgiven: Januari 2022

Handling

När sjuttonåriga Ava vaknar tillhör hon de äldsta i världen. En ny influensa har dödat nästan alla utom de riktigt unga. Hon har hamnat i Eden, det paradis som en klick av de äldre överlevarna har byggt. En rättvis värld där bara prestation belönas. Ava placeras med eliten. Men snart rämnar den paradisiska bilden. För Eden är en oförsonlig plats där empati är ett skällsord och alla tvingas tävla mot varandra.

Frågorna gnager i Ava. Varför har hon, begåvad men sällan bäst, placerats med eliten? Och hur har ett helt nytt samhälle kunnat skapas på bara några månader?

Alla frågor landar i samma svar.

Något är skrämmande fel med Eden.

Röster om boken:

"(...) en väldigt spännande och rätt obehaglig resa att följa med på. Finns det någon man kan lita på?"
Tidningen Vi läser

"E.P. Uggla har tidigare skrivit utmärkta Första hösten: blå gryning och Första hösten: röd skymning. Man kan snart verkligen kalla E.P. Uggla för "dystopiernas drottning"! För det här är så jädra bra."
Skräpkulturbibliotekarien

"En Hungerspelen för 2020-talet" står det på suveränt snygga bokomslagets framsida, men det här var bättre - mycket bättre - så nu ser jag fram emot fortsättningen, bokens avslut omöjliggör helt enkelt något annat!"
Ibokhyllan

Omslag: Andrei Bat

Första hösten: röd skymning

Förlag
Tryckt bok: Swedish Zombie (2020)
Ljudbok och e-bok: Saga Egmont

Handling
Fyra veckor efter utbrottet. Blomdammet har svepts upp i atmosfären och evig skymning råder i Sverige. Men de smittade jagar inte längre. De dör och förvandlas till en del av skymningslandskapet. Myndigheterna gör en kraftsamling och hoppet spirar. Sverige kan ta sig ur det här. Det är då de kala, frosttyngda trädgrenarna får onaturligt röda löv.

Första hösten: röd skymning är en fristående uppföljare till Första hösten: blå gryning. Den tar vid där Första hösten: blå gryning slutar och låter oss följa både nya och gamla karaktärer i den avslutande kampen mot den förödande smitta som blommorna för med sig.

Röster om boken:

"Jag har aldrig fått såna rysningar som när jag läste Röd skymning."
OARYA.se

”Fartfylld, fantasifull och rakt igenom ruggigt spännande. En fullträff för alla som älskar köttig skräck och dystopiska undergångsberättelser!”
Tentakelmonster.se

”Jag älskar allt med det här. En utomordentlig fortsättning på Första hösten från Sveriges skräckdrottning.”
Bokormen

Foto: Andrei Bat

Första hösten: blå gryning

Förlag
Tryckt bok: Swedish Zombie (2020)
Ljudbok: Saga Egmont
E-bok: Idus

Handling
När skördarna förstördes oroade sig alla för vintern. Så naivt. De flesta skulle inte överleva hösten.

Stockholm. De nya blommorna spränger igenom ännu en trottoar och Livsmedelsverket kallar till krismöte. Vad gör man när de blå blommorna inte kan sorteras ut från skördarna? När gräset har försvunnit och kornas mjölk är ljusblå?

Ändå är det inte vad de borde fokusera på. Hösten är här och Lisen är forskaren som först ser förändringen. Inte som hon skulle önska under ett mikroskop. Hon ser den i sig själv.

Första hösten är en dystopisk skräckroman som skickligt väver in vår tids vetenskap i en verklighet bortom de mest groteska mardrömmar.

Röster om boken:

"Den fantastiska öppningsscenen gör ett ändlöst hav av blommor till något otroligt skrämmande."
Anders Fager, Krig! Barn!

"Dystopi när den är som bäst: skrämmande, fascinerande och med stor what if-faktor." Johannes Pinter, De mörkermärkta

"Obehaget kommer krypande, sedan reser det sig upp och börjar springa."
Frida Andersson Johansson, Dränkt

Se vidare nedan för kommande böcker

Kommande böcker

Titel och omslag under arbeteFörlag
Svenska rättigheter: Bonnier Carlsen
Illustrationer: Johan Egerkrans

Handling


Vi vill att boken ska vara för 9-12 men ska kunna läsas av vuxna var Bonnier Carlsens inte helt lätta önskemål. Hösten 2023 kommer boken, vi får se om jag har lyckats. 


Mer info kommer snart!

Bortrövade - omslag kommerFörlag 
Svenska rättigheter: Bokförlaget Forum 
Kommer november 2023

Handling

En het sommardag i juli håller Björkens förskola extraöppet för barn som inte kan vara lediga. Ida ska hämta sin systerdotters barn som egentligen går på en annan förskola, David ska hämta sin dotter, och Sima är sen med hämtningen efter att hennes sambo glömt bort att det är hans tur. Allt verkar vara som vanligt utom hettan. 

Men ingenting kunde vara mer fel. 

Idag kommer varken Ida, David eller Sima att hämta några barn.Älskarinnan - omslag kommerFörlag
Svenska rättigheter: Bokförlaget Forum
Kommer i januari 2025

Handling

Presenteras närmare boksläppE.P. Uggla