Om mig

Jag heter Emmelie Pettersén Uggla och debuterade med den dystopiska skräckromanen Första hösten: Blå gryning 2017. Under 2020 kom både uppföljaren Första hösten: Röd skymning och en nyutgåva av Första hösten: Blå gryning på indieförlaget Swedish Zombie.

Under 2020 var jag huvudmanusförfattare för Spotifys populära originalpodd Mytologier. 

I januari 2022 kom min första dystopi för unga vuxna, Felet med Eden, på Bonnier Carlsen. Den valdes till månadens bok i Selma Stories bokcirkel Kollektivet och det visade sig raskt att det är en dystopi som inte bara passar ungdomar utan även vuxna. Uppföljaren, Fallet från Eden, kom ut i januari 2023. I augusti 2023 kom även min första bok för barn- och ungdomar i rollspelsuniversumet Drakar och demoner. 

Den 13 november 2023 debuterade jag med spänningsromanen Bortförda i ytterligare en genre.

Mer om mig på det privata planet:

Jag är uppvuxen i en liten by utanför Kristianstad i Skåne. Jag är i grunden jurist och har jobbat som bl.a. socialsekreterare inom försörjningsstöd med inriktning missbrukare och psykiskt sjuka, som jurist vid migrationsdomstolen i Stockholm, som socialrättsjurist och som jurist med inriktning mot hälso- & sjukvårdsjuridik samt krisberedskap vid Socialstyrelsen. Vid sidan av juridik har jag läst både psykologi och idéhistoria vid Stockholms universitet och kreativt skrivande vid Harvard Extension school i Boston. Jag bor med mina två, härliga killar (varannan vecka) i Nacka och spelar tv-spel när helst jag kommer åt. 

E.P. Uggla